Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Vad är skillnaden mellan kristendom och andra religioner?
När det gäller moraliska ställningstaganden och försök att skildra mänsklighetens situation finns det helt klart stora likheter mellan flera av världens ledande religioner, men det som gör kristendomen unik är Jesus och det han har gjort för oss.
    Bibeln beskriver mänsklighetens dilemma i att de första människorna, och därefter varje människa genom historien, har handlat på ett sätt som man innerst inne vet är fel och därmed gjort sig skyldig till vad Bibeln kallar för synd. En rättvis Gud kan inte bara strunta i att människan har gjort det som är fel, lika lite som en domstol kan se mellan fingrarna på brott som begås i vårt samhälle, och därför bär människan skulden för sin synd.
    Andra religioner beskriver hur människan på olika sätt ska försöka att genom gärningar och ett visst sätt att leva försöka att "sona" sin skuld. Men på samma sätt som en brottsling inte kan bli kvitt sin skuld genom att göra en god gärning kan inte heller människan kompensera sina skulder genom gärningar. Bibeln beskriver istället hur Jesus, som själv inte gjort något fel, tar all den skuld som mänskligheten har samlat på sig genom att dö för oss på korset. Därmed kan han erbjuda varje människa att bli fri sin skuld på ett sätt som ingen annan religionsgrundare kan göra.

Christian Hansson, pastor Betelförsamlingen Hönö
Hur vet jag att Bibeln är sann?
Vad är skillnaden mellan kristendom och andra religioner?
Kan man vara kristen utan att gå i kyrkan?
Hur kan världen vara så ond om Gud är så god?
Har vetenskapen bevisat att Gud inte finns?
Vad förväntar sig Gud av mig?
Finns det bevis för Guds existens?
Varför ska man bli förlåten?Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/finnsgud.nu/public_html/index.php on line 371