Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Finns Gud?
Är Gud bara ett påhitt, en låtsasvän för utstötta människor eller är han den han påstår sig vara, är han verklig? Du kanske frågar dig om han vore sann, varför visar han sig då inte tydligare?
    En man sa en gång: ”Gud är tillräckligt uppenbar för de som vill ha med honom att göra, och tillräckligt dold för de som inte vill veta av honom.”
   Det ligger något i de orden. Gud är en kärleksfull Gud och har respekt för sin skapelse och tränger sig inte på någon, men han dröjer inte heller med att komma till dem som söker efter honom. Gud lovar i sitt ord att den som vill ha med honom att göra och söker efter honom kommer också att finna honom.

Jeremia 29:13 i Gamla Testamentet"När ni söker mig skall ni finna mig. Ja, om ni helhjärtat söker efter mig."

    Gud är antingen sanning eller lögn. Om vi därför söker helhjärtat så kommer vi att upptäcka att Gud antingen är ett påhitt eller sann. Frågan är viktig, är Gud ett påhitt så är han inget att bry sig om, men är han däremot den han säger sig vara finns det inget viktigare för oss människor än att lära känna honom.
    I filmen "Indiana Jones - The Last Crusade" söker Indiana Jones i en grotta efter en mycket dyrbar skatt. Djupt inne i grottan ser han ett stup framför sig och ingen bro över till den andra sidan. Men han har ett gammalt dokument i handen som påstår att det ska finnas en osynlig bro över stupet som leder till den andra sidan där skatten finns. Det enda sättet att ta reda på om dokumentet är sant, om bron finns och om den håller är att ta steget ut. Det är precis vad Indiana Jones gör. Han upptäcker att bron finns där vilket han inte kunnat veta innan han tog steget.
    Detta är en bra bild av Bibelns budskap. Vi kan bara upptäcka om den ”osynliga” Guden, som Bibeln beskriver, är sann eller inte om vi kastar oss ut och söker efter honom. Jag ropade ut till Gud när jag stod och vägde om Gud verkligen var den han var. Jag gav Gud tre sekunder att visa sig, annars skulle jag aldrig mer ha något med honom att göra. När jag tänker tillbaka på den händelsen inser jag att det var det en riskfull bön, men också ett desperat rop från djupet av hjärtat, jag kastade mig ut på en ”osynlig bro” och den höll!
Sök honom, Han söker efter dig!
Visste du att du är värdefull?
Fotspår i sanden...
Finns Gud?
Gud vill vara din guide!
Gud och universum!
Guds kärleksbrevWarning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/finnsgud.nu/public_html/index.php on line 371