Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Hur ber man?
Om vill man lära sig att cykla är det bästa sättet att börja pröva att cyckla, alltså inte att läsa böcker och instruktioner om hur man cyklar. Samma sak är det med bön, det bästa sättet att lära sig att be är helt enkelt att börja be.
Man behöver inte använda speciella ord, konstiga ställningar eller ändra sin röst. Var dig själv och tala om det som finns på ditt hjärta. Finns det "smuts" på ditt hjärta, kanske att du känner att du har blivit sårad eller att du har sårat någon annan, ja berätta det för Gud isåfall.

1 Johannesbrevet kapitel 1 och vers 9 i Nya Testamentet"Om vi bekänner våra synder, är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet."

Likadant om det finns glädje på ditt hjärta så berätta isåfall det.

1 Johannesbrevet kapitel 3 och vers 21 i Nya Testamentet"Mina älskade, om hjärtat inte anklagar oss är vi frimodiga inför Gud"

Kom ihåg, Gud är varken frånvarande eller dömmande han är den fullkomliga kärleken och hos honom kan du verkligen vara dig själv, det är precis det han vill.
Gud är inte intresserad av något fejkat, han är den enda som vi inte kan lura eller gömma något för. Kanske att din mamma eller pappa blev glad att du ritade en teckning till dem när du var liten, i vilket fall som helst så blir Gud glad om du uttrycker till honom med ord, eller på annat sätt, det som finns på ditt hjärta. Våga tro att han hör och att han förstår vad du menar för han är inte långt bort för någon av enda av oss.
Kom ihåg att du kommer få upptäcka mer och mer enkelheten, glädjen och kraften i bönen, precis som att du först lär dig krypa innan du börjar springa.

Guds story!
Så började det
Så var det tänkt
Så blev det
Problemet
Guds lösning -Jesus

Kristen...
Varför ska man bli kristen?
Vad innebär det att bli kristen?
Om Gud finns, hur får jag tag på honom?
De första stegen i relationen med Gud...

Se även
Gå tillbaka till förra sidan
Videoklippet visas i en ruta l&aouml;ngst 		ned på sidan efter du tryckt på l&aouml;nken.Guds story på 5 minuter och 33 sekunder!...