Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Tjäna eller förtjäna?
Jag har alltid haft så mycket att vara tacksam för. Kärleksfulla föräldrar, fina vänner, bra skolresultat, roliga fritidsaktiviteter. Och tryggheten i den kristna tron! Gud har gett mig så mycket gott att jag tidigt kände att jag ville ge något tillbaka.
    Men vad hade jag att ge? Jag som fräser åt mina syskon fast jag egentligen vill visa dem kärlek. Som i egoistisk lathet knappt segar mig upp ur sängen till söndagsgudstjänsten. Som tänker elaka tankar om mina närmaste när de är besvärliga. Som somnar mitt i aftonbönen. Och så vidare...

Romarbrevet 7:15  Det jag vill, det gör jag inte, men det jag avskyr, det gör jag.

    Jag kände mig ovärdig Guds kärlek och godhet. Så jag började göra saker som jag tänkte skulle kompensera mina misslyckanden. Duktighets-saker. Försökte få bäst betyg, vara ambitiös, ansvarsfull och kontrollerad, men också snäll, positiv och utåtriktad. Ni ska älska varandra, säger Jesus. Det ville jag verkligen göra. Men jag gjorde det på fel sätt, med gärningar i stället för hjärta. Då blev kärleken bara krav och prestationer.
    I tvåan på gymnasiet höll det inte längre. Jag blev sjuk. Anorexin förbjöd mig att äta, men själv glufsade den i sig både min själ och min kropp, slukade både tron och livslusten. Jag tappade mig själv. Och hur ska man kunna älska sin nästa när man inte ens känner - än mindre älskar - sig själv?
    Men Gud tappade inte mig. Vi samtalade. Han visade mig vem jag är. Varför jag existerar. Så småningom förstod jag det som ropas från varje sida i Bibeln: Jag finns för att älskas av Gud! Jag vet att Gud älskar mig eftersom Jesus har gett sig själv, sitt liv, för mig. Även fast jag känner mig ovärdig ibland. Det är just därför jag så innerligt behöver Guds villkorslösa kärlek och godhet!
    Du kan inte förtjäna Gud med ditt liv. Men Du kan tjäna Gud med ditt liv, genom att låta Honom älska Dig.

Susanna Holmström, Finspång
Gud gav oss lila vattenpistoler
Gud vänder mörker till ljus!
Ett för kort ben växer ut
Tjäna eller förtjäna?
Gav Gud tre sek. att visa sig
En livsberättelse
Jag tog nästan mitt liv...
Helad från migrän

Se även
Kontakta personen?