Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Jag tog nästan mitt liv...
År 2002 blev min mamma ihjälskjuten av min pappa. Då var jag 14 år och fick helt plötsligt bli ”mamma” för mina två småsystrar.
    Allt i mitt liv började bara bli dåligt. Jag och mina systrar fick flytta till ett behandlingshem och fick bo där i ca 18 månader, det kändes som om hela min värld stannade upp under den tiden.
    Vi hittade en familj men det passade oss inte så bra och dessutom lovade socialen att vi tre skulle få bo tillsammans. Efter ett tag hittade vi en annan familj som vi sedan flyttade in hos. De hade en gammal herrgård. Vi var väldigt nöjda med att våra rum var så stora och allt annat var så stort.
    Efter ca ett och ett halvt år skiljde föräldrarna i huset sig, det var ganska skönt eftersom det var en stel och konstig stämning hemma. När de skiljde sig fick jag veta att jag skulle bo hos pappan på heltid som jag ville men att mina småsystrar bara skulle bo där varannan vecka. Den tiden var jobbig för mig, men det tog inte lång tid innan de också bodde hos pappan.
    Under vintern det året så dog fosterpappans bror. Efter det kände jag, "Nej, vad kommer härnäst?" Jag hade börjat följa med en vän till kyrkan under en lång period, det var en plats där jag kom till ro och fick stänga av alla mina tankar.
    Men tiden gick och sommaren år 2006 var jag mycket deprimerad och tyckte livet inte var bra alls. Jag försökte ta självmord flera gånger, jag kunde spendera mina nätter två meter ifrån en tågräls mitt i natten och bara titta på hur fort tågen åkte förbi. Den sommaren började jag röka, dricka mycket alkohol och skära mig från handlederna upp till axlarna.
    Men i samband med det fick jag en skiva av min vän som brukade ta med mig till kyrkan. "Hillsong United - United We Stand" hette den. Jag lyssnade på den mer och mer och fastnade för en låt, ”Fire Fall Down”. En bit av texten går så här:

'Cause I know that You're alive,
you came to fix my broken life,
And I sing to glorify,
your holy name
Jesus Christ

    Den texten hjälpte mig att hitta den sanna vägen till Jesus och tack vare Honom lever jag idag och är så tacksam över att jag inte känner mig föräldralös längre.

Lana Shwani, Västerås
Gud gav oss lila vattenpistoler
Gud vänder mörker till ljus!
Ett för kort ben växer ut
Tjäna eller förtjäna?
Gav Gud tre sek. att visa sig
En livsberättelse
Jag tog nästan mitt liv...
Helad från migrän

Se även
Kontakta personen?
Videoklippet visas i en ruta l&aouml;ngst 		ned på sidan efter du tryckt på l&aouml;nken.Lyssna på "Fire fall down"...