Här kan du läsa om Guds story          Andakt          Berättelser från människors liv          Frågor om kristen tro         Kolla in olika videoklipp eller lyssna på musik och lyssna på gudstjäster          Om oss

Vem är Jesus?
Lepra eller spetälska är en mycket allvarlig infektionssjukdom orsakad av bakterien Mycobacterium leprae. Idag räknar man med att det finns cirka 10 miljoner leprasjuka i världen, främst i tropiska länder med låg utvecklingsnivå, såsom i Afrika.
    På Bibelns tid visste man inte hur man skulle behandla lepra och sjukdomen gjorde att skinnet bokstavligt talat ruttnade bort och kroppsdelar kunde ramla av under resan mot en säker död. De som var drabbade förbjöds all kontakt med det övriga samhället, de levde under natten och sov under dagen. De tvingades att ha en bjällra runt halsen och ropa ut ”oren, oren” när de såg någon människa i närheten. Alla höll sig borta från människorna med spetälska och att röra vid en sådan person var helt otänkbart.
    En av dessa människor som var drabbad av spetälska var en man som kom fram och föll på knä inför Jesus, och bad om att bli botad. Han sa till Jesus: "Vill du, så kan du göra mig ren" Jesus fylldes av medlidande och rörde vid honom och sa: ”Jag vill. Bli ren!” Genast försvann spetälskan och mannen blev frisk. (Berättelsen kan du läsa i Markusevangeliet 1:41-43 i Nya Testamentet)
    Detta är bara en av alla berättelser om hur Jesus mötte människor. Och man kan se en röd tråd i alla berättelser: Jesus drevs av medlidande och kärlek för dem han mötte och kom inte för att själv bli tjänad utan för att tjäna andra. Han kom för att rädda det som var förlorat.
    Bibeln är huvudkällan till att läsa om vem Jesus är. Budskapet är inte bara att han var en god man utan också att han är världens räddare som vill leda dig tillbaka till Gud och till evigt liv. Men det är inte bara i Bibeln vi kan läsa om vad han har gjort. Över hela vår jord kan man höra andra människors berättelser om hur de på olika sätt mött honom, han som gjorde detta förunderliga uttalandet: ”Jag är vägen, sanning och livet, ingen kan komma till Gud utom genom mig.”
    Kort sagt är den där Jesus antingen den han påstår sig vara eller så är han den största lögnaren och bedragaren genom historien, inget annat alternativ finns. Det är upp till var och en av oss att välja vad vi vill tro...
Hur vet jag att Bibeln är sann?
Vad är skillnaden mellan kristendom och andra religioner?
Kan man vara kristen utan att gå i kyrkan?
Hur kan världen vara så ond om Gud är så god?
Har vetenskapen bevisat att Gud inte finns?
Vad förväntar sig Gud av mig?
Finns det bevis för Guds existens?
Varför ska man bli förlåten?

Gå tillbaka till förra sidan


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/finnsgud.nu/public_html/index.php on line 371